search

Wieprzowina Anne Ridder

35,00 zł
Ilość
Dostępny

 

Zadaj pytanie o produkt

 

Płatności i dostawa

 

Reklamacje i zwroty

Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje.

W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.

Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami.

Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.

Spis treści

Wstęp

Wieprzowina w naszej kuchni
Źródło energii
Źródło białka
Źródło żelaza
Cholesterol

Zakup mięsa u producenta

Przechowywanie, przygotowanie i przyrządzanie mięsa
Przechowywanie
Przygotowanie
Obsmażanie
Pieczenie w piekarniku
Smażenie na patelni
Gotowanie
Panierowanie

Czas dochodzenia mięsa

Na ladzie u rzeźnika
Części tuszy wieprzowej w sklepie mięsnym

Przepisy
Odświętne pieczenie
Kiedy pieczeń staje się odświętnym daniem
Szybkie dania mięsne
Mięso i warzywa – idealne połączenie
Mięso z owocami – szlachetny smak dla znawców
Dla miłych gości
Czas letniego grillowania
Wieprzowina to nie tylko kotlet schabowy
Indeks przepisów

2211

Specyficzne kody